Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  INTERESSANT TROBADA PEGADÒGIA DEL TRACTAMENT DE LA DIVERSITAT A L’ESCOLA

INTERESSANT TROBADA PEGADÒGIA DEL TRACTAMENT DE LA DIVERSITAT A L’ESCOLA

26/02/2024

El dissabte 17 de febrer, el Consell Esportiu del Tarragonès, conjuntament amb el Servei Educatiu del Tarragonès, va desenvolupar una nova trobada pedagògica dirigida al professorat de Primària i Secundària d’Educació Física. En aquest cas, la temàtica va estar centrada en el Tractament de la Diversitat a l’Escola i a l’Educació Física.

 

Davant la realitat, a partir de l’aprovació del Decret d’Inclusió, amb l’augment de la presència d’alumnes amb diversitat funcional a les aules dels centres educatius, vàrem creure necessari aportar el nostre petit gra de sorra per a donar suport als professionals, ajudant a fer una revisió dels seus coneixements sobre l’atenció a la diversitat a l’escola, el coneixement de les característiques de l’alumnat amb diversitat funcional, de les metodologies de planificació i execució de les activitats, així com la dotació dels recursos que puguin facilitar la participació de tots els perfils dins les aules.

 

La jornada, desenvolupada pels professors especialistes Inés Gort, Montserrat Codony i Serapi Colombo, va estar estructurada amb un format teòrico-pràctic centrat en el tractament de la discapacitat intel·lectual i físico/sensorial, la seva normativa aplicable i la realitat actual dels centres educatius, tant especials com ordinaris, combinant-lo amb diferents dinàmiques i activitats pràctiques, on també vàrem gaudir de la productiva presència d’alumnes de l’Institut Collblanc de la Canonja (seu de la jornada) i d’alumnes del centre educatiu especial SOLC.

Una profitosa jornada, on els 18 docents assistents vam poder compartir coneixements, recursos i un espai de reflexió a través de l’anàlisi de casos, el repàs dels marcs conceptuals i també amb la pràctica guiada amb la participació d’alumnat divers.

 

Podeu consultar la documentació didàctica de la trobada al següent apartat de la nostra web:

https://www.cetarragones.cat/contents/64823tractament-de-la-diversitat-a-lescola-i-a-leducacio-fisica.pdf

 

També teniu a la vostra disponibilitat l’àlbum d’imatges i vídeos a:

https://www.flickr.com/photos/cetarragones/albums/72177720315110597

 

 

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar