Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  TOTS SOM ÀRBITRES DES DE CASA

TOTS SOM ÀRBITRES DES DE CASA

14/04/2020

El Consell Esportiu del Tarragonès proposa una acció per posar en pràctica a casa amb la família durant els dies que duri el confinament: Demana als coordinadors que proposin als seus equips, principalment de categoria alevina (ja que el programa de valors que apliquem als JEEC, Tots Som Àrbitres, va dirigit a aquestes categories), que enregistrin un vídeo a casa simulant una acció de partit d'algun dels esports d'associació (bàsquet, futbol sala, handbol) amb competició en aquest curs 2019-2020.


Què cal fer?

  1. Heu d'interpretar una escena d'un partit a casa amb la imaginació i els elements que tingueu a mà. Podeu demanar a la vostra família que us ajudi!
  2. Hi haureu de reflectir tots els agents que intervenen en un partit: dos equips diferents, l'àrbitre, els entrenadors i el públic.
  3. El vídeo ha de tenir una durada màxima d'1 minut
  4. Quan el tingueu fet, envieu-lo al coordinador perquè ell el faci arribar al Consell Esportiu del Tarragonès.

El CET els penjarà a les xarxes socials amb aquestes etiquetes #esportescolar #valors #TotsSomÀrbitres #joactuo #joemquedoacasa i mencionant l'equip que l'hagi enviat.


Alguns del materials que es poden utilitzar per fer la simulació de l'escena són els següents:

  • Com a pilotes: rotllos de paper de vàter, pilotes petites de silicona amb espigues, mitjons enrotllats en forma de bola
  • Com a porteries: dibuixos de vinil de porteries o porteries de Playmobil amb jugadors i pilotes
  • Com a cistelles: Paperera amb reixeta o cistella de bàsquet

A continuació, també us posem alguns exemples de situacions per participar-hi:

  • Una entrada de bàsquet, hi ha falta en defensa. L'àrbitre xiula tirs lliures. La banqueta els anima. I el públic aplaudeix.
  • Una centrada a l'àrea de futbol sala, un control i xut a porteria, el porter s'allarga però no l'atura. L'àrbitre assenyala el gol i l'equip que ho celebra és aplaudit pel públic.
  • Un contraatac en velocitat a handbol, no hi ha jugadors defenses, és un 1x1 del jugador atacant i el porter, salt amb finta, i, malgrat l'estirada del porter, la pilota és gol. L'àrbitre dona per bo el gol i l'equip ho celebra amb el públic.

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors: