Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  EL CET HA DESENVOLUPAT UNA VINTENA DE JORNADES ESPORTIVES PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

EL CET HA DESENVOLUPAT UNA VINTENA DE JORNADES ESPORTIVES PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

17/07/2023

Aquest passat dijous 13 de juliol de 2023, es va celebrar l'última jornada dels Jocs Esportius per a persones amb diversitat funcional, essent aquesta la Festa d'Estiu desenvolupada al parc de la Torre d'en Guiu del Catllar amb més de 100 participants. Al llarg del curs escolar 2022/23, el Consell Esportiu del Tarragonès ha dut a terme múltiples programes impulsant l'esport per a tothom, igualitari i d'oportunitats tot posant en pràctica els valors esportius i socials.

 

El programa més extens que es desenvolupa és el de les Jornades Esportives dirigit a usuaris de Centres Ocupacionals i del darrer cicle de les Escoles d'Educació Especial, coorganitzat amb la Fundació Privada Onada i amb la col·laboració de múltiples institucions, entitats esportives i centres escolars del Tarragonès. Així doncs, aquesta temporada s'ha celebrat la XXVII edició sumant més de 700 persones participants d'entre 12 centres diferents. Aquest programa, s'ha dividit en dos blocs: el primer bloc per les jornades d'octubre a gener, que conclouen amb la Festa d'Hivern; i el segon bloc per les jornades de febrer a juliol, les quals també posen fi de temporada celebrant la Festa d'Estiu. No són pas poques les activitats i jocs esportius que s'han realitzat. Els esportistes han pogut gaudir de fins a 5 trobades poliesportives, activitats aquàtiques i una sortida al Bowling Diverland. Han practicat esports com el Toc-bol, el tennis, el pàdel, el bàsquet, el beisbol, el tennis taula, la petanca, el waterpolo, la natació, el floorball, l'esgrima, les bitlles catalanes i diferents jocs lúdics amb activitats de ball.

 

A partir d'aquest programa, s'han desenvolupat altres iniciatives com la Lliga Esportiva Intercentres de Centres Ocupacionals, ja en la seva VI edició. Consisteix en 3 jornades competitives desenvolupades a l'Institut Torredembarra, a l'Institut Collblanc de La Canonja i al Col·legi La Salle de Tarragona, puntuant en les modalitats esportives de petanca, bitlles catalanes i toc-bol, respectivament.

 

Paral·lelament, i complementant les jornades esportives, la Fundació Privada Onada i el Consell Esportiu del Tarragonès han desenvolupat les XVI Jornades d'Expressió Artística on es fomenta les capacitats expressives a partir dels mètodes i disciplines de les arts escèniques, musicals i d'expressió corporal. Les jornades, dirigides també a usuaris de Centres Ocupacionals, es van dur a terme en 3 jornades diferents segons els grups específics participants.

 

A més a més, cal destacar la segona edició de la Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona, la qual es va organitzar conjuntament amb la Fundació Privada Onada, el Patronat Municipal d'Esports de Tarragona, entre d'altres. Aquesta jornada, desenvolupada al parc francolí de Tarragona, consisteix en curses adaptades segons les habilitats de les persones participants, donant lloc a curses amb diverses distàncies i recorreguts. Aquesta temporada, es va celebrar el dissabte 22 d'octubre de 2022. També les VI Trobades Aquàtiques "Intarraction" a les instal·lacions del Club Natació Tàrraco de Tarragona, on al novembre i varen participar múltiples Centres Ocupacionals tot practicant activitats lúdiques i esportives en el medi aquàtic.

 

Des del Consell Esportiu del Tarragonès, s'està impulsant de forma continuada aquestes jornades, una àrea creixent tant en tipologia d'activitats com en nombre de jornades. Alhora, es dóna suport al foment d'activitats d'altres entitats en tota mena de noves iniciatives, sigui de forma directa o indirectament.

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar