Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  EL CASAL D'ESTIU DE L'AUTISME, UN ESPAI DE LLEURE 100% INCLUSIU

EL CASAL D'ESTIU DE L'AUTISME, UN ESPAI DE LLEURE 100% INCLUSIU

11/07/2023

La tercera edició del Casal de l'autisme d'estiu de Tarragona, que està obert del 3 al 28 de juliol a l'Escola Torreforta, incorpora diverses novetats. Enguany, el casal organitzat per l'associació Todos En Azul amb el control tècnic del Consell Esportiu del Tarragonès (CET). Això ha permès programar noves activitats com nous jocs i tallers de treball cognitiu, activitats d'aigua a la piscina o excursions setmanals. Un any més, el casal ha completat el seu aforament amb un total de 23 usuaris de diverses edats i graus d'autisme.

 

Aquest dilluns 10 de juliol, al matí, s'ha organitzat una visita guiada perdonara conèixer les instal·lacions del casal, el seu funcionament i les activitats inclusives que s'hi fan. La visita ha comptat amb la presència, entre altres, de la consellera de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini; la nostra presidenta del CET, Estefanía Serrano; així com representants dels grups municipals, entitats i empreses convidades.

 

El casal d'estiu té com a objectius aconseguir la felicitat, la diversió i la millora dels aprenentatges d'aquests infants en un espai de lleure de qualitat, millorar el descans de les famílies o tutors legals i, alhora, mantenir les rutines dels infants i joves amb diversitat funcional.

 

El president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, ha posat en valor que el casal “es caracteritza per ser 100% inclusiu i adaptat a tots els participants, sigui quin sigui el seu grau d'autisme”. Caravaca es mostra satisfet perquè, un any més, pràcticament s'han exhaurit les places disponibles: “Hi ha una forta demanda a Tarragona i comarca per part de les famílies de nens i nenes amb autisme d'activitats adaptades a ells i això ens demostra que es necessitaria que l'estiu vinent poguéssim ampliar el casal d'estiu a dos mesos”.

 

Per la seva banda, la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, Estefanía Serrano, s'ha mostrat satisfeta “d'aportar la nostra experiència en casals de lleure i de lleure esportiu de qualitat” i ha destacat que “un dels trets característics del Consell Esportiu “és que és un Consell Esportiu per a tothom, ja que tots els nens i nenes tenen dret a fer lleure esportiu i de qualitat”.

 

La coordinadora del CET del Casal de l'autisme d'estiu, Meritxell Gutiérrez, ha explicat que el casal s'ha dividit en 5 grups, segons el grau d'autisme de cada nen o nena, i amb activitats i sortides repartides de dilluns a divendres. Gutiérrez ha posat en valor “el servei individualitzat que ofereix el casal per a cada infant o jove”, amb una vintena de monitors, a més del voluntariat.

 

Nous tallers adaptats, sortides i activitats d'aigua. Després de l'èxit de l'any passat, la presència de noves activitats d'aigua s'ha potenciat amb les sortides, els dilluns i els divendres, a la piscina de Riu Clar del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona. La coordinadora també ha destacat que Una altra de les novetats ha estat la incorporació de “La Capsa”, uns tallers de treball cognitiu basats en el mètode Gina Davies. Amb aquest mètode, s'aconsegueix centrar l'atenció i desenvolupar l'aprenentatge en infants amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) a través de jocs i tècniques senzilles i divertides. El casal també manté els tallers de perruqueria, els concerts de música adaptats o les activitats de “La Granja”, amb teràpies assistides amb ponis, gallines i altres animals.

 

Una de les novetats més atractives del casal d'enguany són les sortides que es fan tots els dijous del mes de juliol. En concret, s'han programat sortides a la festa aquàtica d'estiu a la piscina de la Secuita (6 de juliol), Salting Reus (13 i 20 de juliol), un espai on divertir-se especialment amb els seus llits elàstics, i al refugi d'animals de granja “Les Set Cabretes”, a Botarell, (27 de juliol).

 

L'activitat compta amb el suport de la Conselleria de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET).

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar