Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  CONCLOU SATISFACTÒRIAMENT EL PROJECTE PILOT PUNT KOALA

CONCLOU SATISFACTÒRIAMENT EL PROJECTE PILOT PUNT KOALA

12/01/2023

El Consell Comarcal del Tarragonès ha impulsat un nou projecte sota el nom Punt Koala que posa a l'abast de la població resident al Tarragonès un servei gratuït de canguratge per infants entre 3 i 14 anys. El projecte forma part del Programa Temps per Cures de la Unitat d'Infància i Família del Departament de Benestar Social i Família. El primer servei s'ha desenvolupat a Torredembarra com a prova pilot de Punt Koala durant vuit dies durant els dies 9, 17, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2022.

 

Les famílies interessades van disposar d'aquest servei durant quatre hores del matí, fins a quatre dies per infant, el qual es va dur a terme a la Biblioteca Municipal Mestra Maria Antònia de Torredembarra, que a més de diverses àrees interiors, disposa d'un espai exterior tancat. El projecte Koala ha esdevingut un servei puntual de cura i universal, fora de l'horari escolar, a disposició de totes les famílies, prioritzant l'accés dels col·lectius com famílies monoparentals o amb altres responsabilitats de cura acreditada, mares/tutores que siguin víctimes de violència masclista, en situació d'atur de llarga durada, més de cinquanta-dos anys o migrants. Per tant, el projecte Koala vol afavorir la conciliació de la vida laboral familiar i personal. A més a més, proporcionar una atenció socioeducativa i psicoemocional de qualitat als infants usuaris, oferint un espai de lleure educatiu i esportiu durant el mes de desembre i les vacances de Nadal.


El Consell Comarcal del Tarragonès va delegar al Consell Esportiu del Tarragonès el control tècnic de la prova pilot, fent tasques com la gestió d'inscripcions i de reserves, monitoratge i coordinació tècnica, entre d'altres. Els infants usuaris van poder realizar múltiples activitats com dibuixos amb pintura, jocs de taula, jocs de pilota, creació de figures amb plastilina, contacontes, entre d'altres. El projecte Koala ha esdevingut un programa social molt enriquidor on els infants usuaris han pogut tenir una experiència molt bonica i enriquidora, així com per les monitores.


Destaquem que el divendres 9 de desembre TV3 va emetre una notícia tractant sobre el projecte Koala on varen entrevistar a la regidora d'Acció Social i Igualtats de Torredembarra, Sra. Marga Rovira Güell; a la directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia , Sra. Ana Merino Mir; al tècnic de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Marc Albesa; i diverses famílies beneficiades, tant pares i mares com infants usuaris.
 

 

Notícia TV3https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/exit-el-primer-dia-del-servei-de-canguratge-a-torredembarra/video-amp/6191308/

 

Àlbum de fotografieshttps://www.flickr.com/photos/cetarragones/albums/72177720305143048

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar