Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  TARRAGONA ES PREPARA PER ACOLLIR LA PRIMERA CURSA ADAPTADA I INCLUSIVA

TARRAGONA ES PREPARA PER ACOLLIR LA PRIMERA CURSA ADAPTADA I INCLUSIVA

10/12/2021

Un grup d’entitats de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Esportiu del Tarragonès, organitza la I Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona, que tindrà lloc al Parc Francolí de Tarragona, el proper dissabte 11 de desembre a partir de les 11 h.

Els detalls de la Cursa s’han presentat avui, dijous dia 9, al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona en un acte que ha comptat amb la participació d’Elena Rodríguez Soriano, cap de comunicació de la Fundació Onada i coordinadora de la cursa; Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès; i Elvira Vidal i María José López, conselleres de de Capacitats Diverses i Esports, respectivament.

Ha estat Elena Rodríguez Soriano l’encarregada d’explicar aquests detalls, començant per l’elecció de la data, molt significativa, ja s'emmarca en les activitats de la setmana per la diversitat (el 3 de desembre celebrem el Dia Internacional de la Discapacitat). Rodríguez Soriano ha explicat també que s’ha arribat a 122 inscripcions, per la qual cosa es preveu que la participació sigui aquesta. L’objectiu principal de la Cursa Inclusiva i adaptada de Tarragona, ha continuat, és “fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar a la ciutadania de Tarragona sobre les dificultats i capacitat de superació dels nens, nenes, joves i persones adultes amb discapacitat, l’empenta de les serves famílies, i la necessitat d’empatia social per no excloure cap persona de les activitats socials habituals, com ara l’esport”.

La cursa es farà al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada, que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació. L’acte començarà a les 11.00h, sempre que el temps i la situació sanitària així ho permeti. La prova està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies. Podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant. Es podrà escollir si es vol participar en una franja horària amb menys estímuls sonors i/o acompanyat d’una persona (familiar o amic).

L’esdeveniment es desenvoluparà en un recorregut en línia recta amb distàncies adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut no adaptat d’1 km al voltant del parc. No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. La cursa és no competitiva. Només podran participar persones inscrites prèviament. En recollir el dorsal, cada participant rebrà una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’habilitaran espais de calma, lavabos adaptats, i tot necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

L’acte compta amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com la Fundació Onada, Fundació Estela, AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, Associacions Astafanies i Todos en Azul, escola SOLC i Centre d’Educació Especial San Rafael, que han donat impuls a la iniciativa i s’han encarregat dels diferents detalls organitzatius, des de la difusió a l’elaboració de medalles artesanes, senyalització amb pictogrames, i bossa de regals per a tots els participants i disseny del cartell de la cursa. Les entitats han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, Patronats d’Esports i de Turisme, Consell de la discapacitat i Federació Catalana d’Atletisme, i convida a sumar-s’hi a la ciutadania, empreses, voluntariat i resta d’entitats socials del territori.

La consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, ha volgut expressar durant la presentació que “volem que a Tarragona l’esport sigui per a tothom, sense exclusions” i ha afegit que “tot i que queda camí per recórrer, la celebració a la ciutat d’Onades Inclusives i d’aquesta primera cursa adaptada i inclusiva ens indiquen el camí per aconseguir-ho” alhora que ha volgut agrair totes les entitats organitzadores la feina per tirar endavant la cursa i el suport dels col·laboradors.

Per la seva banda, la consellera de capacitats diverses de l’Ajuntament, Elvira Vidal, ha volgut recordar la programació municipal al voltant del Dia Internacional de la Discapacitat, que començava el dia 3 amb la lectura del manifest i que “ha desplegat al llarg de tota la setmana una sèrie d’actes que han estat possibles gràcies a la determinació i la fermesa de les entitats i les famílies a l’hora de reivindicar una Tarragona 100% inclusiva”.

Finalment, Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, ha manifestat que aquestes iniciatives i, especialment, per la gran implicació de diferents entitats i institucions, són un model a potenciar per seguir treballant en el foment d’activitats inclusives i adaptades a partir de l’esport i de l’activitat física, justament amb la línia que el consell esportiu ve desenvolupant des de ja fa 25 anys, conjuntament amb la pròpia Fundació Onada i també amb l’Escola SOLC, amb la programació d’una agenda molt extensa i estable d’activitats ludicoesportives dirigida a Centres Ocupacionals i Escoles d’Educació Especial de tota la província, amb la participació i col·laboració també de moltes entitats i de centres escolars convencionals.

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar