Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  TORNA L'ESPORT EN EDAT ESCOLAR

TORNA L'ESPORT EN EDAT ESCOLAR

23/02/2021

Des del consell esportiu volem compartir la publicació de la RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya (s’adjunta document), ja que, després de mesos d’aturada esportiva, finalment, els Consells Esportius podrem reprendre l’activitat esportiva arran de l’aprovació de les noves mesures preses pel PROCICAT en matèria de salut pública.

Ara, tal com veníem reivindicant els consells i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), el Govern permetrà que els infants i joves amb llicència dels consells esportius puguin tornar a accedir a l’activitat esportiva estable. Per tant, totes aquelles escoles, AMPAs, clubs i entitats, que encara no han fet i vulguin estar coberts dins del marc dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), si així ho estimen oportú, tindran la facultat de tramitar les corresponents llicències esportives al CET, seguint el procediment habitual.

Aquest fet permetrà garantir el desenvolupament dels entrenaments en grups estables i, tanmateix, la possibilitat posterior de poder participar en activitats, trobades o competicions que es puguin dur a terme dins dels JEEC al darrer trimestre de curs escolar, si els escenaris són favorables.

Poder reprendre els entrenaments és, sens dubte, un primer pas per arribar a la normalització progressiva de l’esport i l’activitat física al nostre àmbit, com també considerem molt positiva l’equiparació entre els dos models esportius en edat escolar del país, l’esport federat i el dels consells esportius.

Així mateix, també informem que valorem la probabilitat de reprendre i convocar activitats i competicions presencials a partir de Setmana Santa, amb les adaptacions que siguin necessàries per tal de reactivar i fomentar tot allò que ens sigui possible.

Sobre el que està regulat a la Resolució us fem extracte del Punt 12.4 que és un dels que ens afecta més directament:

4. Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:

- Es garanteixi que no se supera el percentatge següent de l'aforament autoritzat: que és del 50% en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure i del 30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats.
- S'estableixi un control d'accés.
- Es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
- Romanguin tancats els vestidors, excepte per a les persones usuàries del servei de piscina, si n'hi ha.
- Es permet el desenvolupament d'activitats grupals sempre que no es concentrin més de sis persones, inclosa la persona que és la professora o monitora, si escau, i, addicionalment, en les instal·lacions i equipaments en espais tancats (excepte les piscines) que les activitats es puguin desenvolupar amb mascareta. Aquesta limitació no afecta les activitats esportives on els participants tinguin llicència emesa per una federació esportiva o per un consell esportiu, que poden entrenar en els grups estables habituals i participar en les competicions permeses, sempre amb subjecció al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT, aplicant totes les mesures establertes als protocols COVID-19 corresponents i evitant qualsevol tipus d'aglomeració d'esportistes.
- En les instal·lacions i els equipaments en espais tancats s'ha de concertar cita prèvia.
- Es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT (podeu consultar en aquest enllaç de la nostra WEB el nostre pla sectorial (https://www.cetarragones.cat/contents/59666protocol-represa-ucec-01-10-2020.pdf)

Finalment, compartim també la nota de premsa emesa des de la UCEC, sobre l’esmentada represa.


documents adjunts

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors:

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar