Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  VI CAMINADA “A BON PAS FEM SALUT”, AMB MOTIU DEL DMAF 2018

VI CAMINADA “A BON PAS FEM SALUT”, AMB MOTIU DEL DMAF 2018

10/04/2018

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), s’ha fet a Tarragona la VI Caminada “A bon pas fem salut”, ambl’objectiu de conscienciar la població de totes les edats dels beneficis de mantenir-se actius i amb la intenció també de difondre a la població el missatge d’enguany “+actius cada dia” i celebrar DMAF com activitat de reforç del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES).

Com sempre, s’ha procurat dissenyar una caminada oberta a la participació de persones de qualsevol edat, incidint en la difusió dels beneficis de la pràctica diària d’activitat física com a instrument de salut i benestar i també, donar a conèixer els efectes positius d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, “tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

La concentració, que ha aplegat 150 participants, ha partit de l’esplanada del Camp de Mart, davant del Departament de Salut, per fer un recorregut semi urbà, circular, de fàcil nivell i una durada total de dues hores. S’ha caminat per diverses zones de la ciutat: Av. Catalunya,Tarragona 2, Sant Pere i Sant Pau, Camí del Llorito, fins acabar al mateix lloc de sortida.

La caminada ha estat organitzada per la representació territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consell Esportiu del Tarragonès, Esports de la Universitat Rovira i Virgili i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. Les intervencions de benvinguda han estat ha càrrec del Joan Guix, Secretari  de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de la Sra. Estefania Serrano, presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès.

L’acte ha estat possible gràcies a la col·laboració activa d’entitats professionals de Tarragona: el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers, el Col·legi Oficial de Metges, el Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya; aquest últim va dirigir els exercicis d’escalfament i estirament complementaris a la caminada.

Hi han participat professionals de la salut  i actius del Programa PAFES, que es desenvolupa als centres d’atenció primària de la ciutat, dels diferents proveïdors de salut: Muralles Salut, Xarxa Tecla i Institut Català de la Salut; així com voluntariat de Protecció Civil.

Recull fotogràfic a: https://www.flickr.com/photos/cetarragones/albums

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors: