Consell Esportiu del Tarragonès
Inici  >  Notícies  >  EL 1r CASAL D’ESTIU AMPA SOLC ES TANCA AMB UN BALANÇ FORÇA POSITIU

EL 1r CASAL D’ESTIU AMPA SOLC ES TANCA AMB UN BALANÇ FORÇA POSITIU

31/07/2017

Aquest divendres hem celebrat la cloenda de la primera edició del Casal d’estiu de l’AMPA SOLC, que s’ha desenvolupat durant tot el mes de juliol amb un gran nivell de satisfacció, tal com coincideixen tots els agents implicats. El projecte  va sorgir arrel de la necessitat de les famílies de l’Escola Solc i ha pretès donar resposta a aquesta necessitat per poder atendre un perfil de persones amb diversitat funcional que no té cabuda en un casal ordinari per l’alta especificitat en l’atenció que necessita.

Era un repte, una fita. I el nivell de qualitat del casal ha estat a l’alçada del que s’esperava perquè ha aconseguit dur a terme el seu objectiu: posar a l’abast dels nois i noies activitats de lleure adaptades a les seves característiques perquè poguessin gaudir, dins de les seves possibilitats, de l’estiu. Facilitar, al mateix temps, una alternativa a les famílies que no disposaven de cap recurs similar.

El Casal ha representat un exemple de com es poden coordinar els recursos per donar el màxim d’eficiència per oferir un servei, i de com la col·laboració és un factor importantíssim per poder cobrir tots els vessants necessaris per donar vida a un projecte de característiques tant especials; des de l’AMPA de l’Escola SOLC, impulsora i promotora de la iniciativa; el suport institucional de l’Ajuntament de Tarragona, que li dona viabilitat; el control tècnic i desenvolupament per part del nostre consell esportiu amb un equip tècnic molt qualificat i les col·laboracions de la pròpia Escola SOLC, la Diputació de Tarragona i la Fundació Onada, que ens ha cedit els seus espais.

Al Casal AMPA Solc s’han realitzat un treball d’estimulació sensorial, propioceptiva i cognitiva a través d’ activitats lúdiques, respectant els ritmes personals i afavorint la interacció social i amb l’entorn. Entre aquestes activitats, destaquem les sortides setmanals a la platja; o la jornada aquàtica o la festa d’estiu (programades dins de les XXI Jornades per a persones amb discapacitat); el passeig en golondrina (amb el suport del Port de Tarragona); la jornada a un parc lúdic o la visita a Caixaforum. I les activitats realitzades al centre, com poden ser treballs plàstics, jocs preesportius, activitats d’aigua, massatges, musicalitat…

Hem après cada dia i hem gaudit junts de l’experiència que ha significat dur a terme aquest casal. I hem vist gaudir els 14 participants. Les seves rialles, el seu benestar, ha estat, finalment, la millor gratificació, i el millor indicador de com ha funcionat l’experiència, i la motivació que ens durà a tots a intentar que puguem donar continuïtat a la iniciativa que tot i petita com una llavor, esperem pugui créixer i arrelar a la nostra ciutat.

A l’acte de cloenda d’avui hem pogut gaudir de la presència i recolzament del Sr. Antonio López, vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès; del Sr. Luis Marqués, degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia; de la Sra. Roser Figarola, presidenta de l’AMPA SOLC, acompanyada per altres membre de la seva junta; de la Sra. Marta Tutusaus, gerent de la Fundació Onada i de la Sra. Estefania Serrano, vicepresidenta del Consell Esportiu del Tarragonès.

Podeu consultar més fotografies al nostre apartat de Flickr

https://www.flickr.com/photos/cetarragones/albums

També podeu consultar un dossier informatiu del casal al següent enllaç http://www.cetarragones.cat/contents/2089157142dossier-informatiu-casal-d'estiu-ampa-solc-2017.pdf

 

Partners principals:

Partners oficials:

Partners Institucionals:

Col·laboradors: